Leden & Ontstaan

Ontstaan

Op een zonnige dag in oktober 1996 ontmoetten Jean Berquin, Karel Smets en Ronny Cornelis elkaar en groeide het idee om iets te doen voor de ‘Bachtenaars’ en voor Bachte. Het resultaat van de babbel was het ontstaan van “Feest op het Plein”, een vereniging met als doel: het promoten en bekendmaken van Bachte als parochie en ontspanning organiseren voor de Bachtenaren. “Feest op het plein “ werd onder de doopvont gehouden in September 1997. Het gezellig klein pleintje, rond het geklasseerde kerkje, werd en is nog steeds de sterke schakel in het kermisgebeuren.

Van in het begin kon gerekend worden op de medewerking van en samenwerking met de plaatselijke verenigingen en de horeca. Dank zij de gulle sponsoring van de lokale bedrijven ontstond de mogelijkheid om een heuse kermis te organiseren. Jong en oud ontmoeten er elkaar in een ontspannen sfeer, die ieder wenst te proeven.

Vanaf de eerste organisatie werd er speciale aandacht aan de kinderen geschonken. In het begin was er de knuffelwijding door onze pastoor, E.H. Julien Standaert zaliger. Dit groeide uit tot een evenement met een grote toeloop, ongezien in de streek van Deinze. Nu zijn er nog altijd de kinderkermis met oude volksspelen zoals de sjoelbak, trou-madame, tonspel en nog enkele andere en ... het springkasteel.

Doorheen de jaren werd het kermisprogramma aangepast aan de verwachtingen van de bezoekers. Op vandaag is het een goed gevuld weekend, steeds het weekend van de derde zondag van september. We starten op vrijdag met de spaghetti-avond of Bachte-in-'t-Licht wandeling en eindigen met de kaartnamiddag voor senioren op dinsdag. Tal van optredens staan op zaterdag en zondag op de agenda. Op zaterdag zijn er eveneens de rommel- en boekenmarkt, evenals de fietstocht met tussenstops. Op zondag is er de Jan Filliers memorial, de aperitief met bubbels en warme beenhesp met frietjes, allemaal goed voor het versterken van de inwendige mens...

Er is voor elk wat wils: gaande van een gezellige pint tot champagne; van een broodje met worst, over barbeque tot oesters en zalm. Ook de lokale horeca zet haar beste beentje voor om de kermis in een goede sfeer te laten verlopen Verder op onze website vindt u sfeerfoto’s (door de jaren heen), het jaarlijks programma, de samenstelling van het bestuur, contactgegevens, sfeerbeelden van het mooie Bachte en nieuws uit onze parochie. Wij wensen u in naam van het bestuur een prettig ‘surfen door onze website’ toe en bedanken u voor uw bezoek en interesse.

Het Bestuur

hubert de roo
Hubert
De Roo
Erevoorzitter
johan cnockaert
Johan
Cnockaert
Voorzitter
frederik dhaenens
Frederik
Dhaenens
Secretaris
hilde de roo
Hilde
De Roo
Bestuurslid
jean paul de vos
Jean Paul
De Vos
Bestuurslid
etienne planckaert
Etienne
Planckaert
Bestuurslid
bob busselen
Bob
Busselen
Bestuurslid
dominiek de roo
Dominiek
De Roo
Bestuurslid
Christine
Christine
Vanlancker
Bestuurslid
Eddy
Eddy
De Meulemeester
Bestuurslid